Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Brandveiligheid-info.nl Online infopunt over brandbeveiliging en de prijzen.
Vergelijk 175+ erkende experten online.
header image
Brandveiligheid-info.nl

Branddetectie

Een rookmelder en een brandalarm werken 24 uur per dag en zullen daarom in het algemeen altijd sneller een beginnende brand ontdekken dan iemand die toevallig in de buurt is. Het dient om een brand in een vroeg stadium te signaleren, zodat op tijd kan worden ingegrepen om grotere brandhaarden te vermijden. Klik hier voor een gratis offerte op maat.

 

Soorten branddetectie

Rookmelders

Detecteert een brand op basis van lichtreflectie. Hij meet de rookdeeltjes in de lucht aan de hand van de lichtverstrooiing.
Voor meer informatie over rookmelders, klik hier.

 

Brandalarm

Als je je rookmelder koppelt aan een alarmsysteem zullen er externe sirenes in werking treden en worden contactpersonen automatisch verwittigd. Hij is ook ideaal als opvolging bij afwezigheid. Bovendien wordt de werking van de rookmelders hiermee automatisch gecontroleerd.

Voor meer informatie over het brandalarm, klik hier.

 

Co melder

Om een vergiftiging door koolstofmonoxide te vermijden, dien je best je huis zoveel mogelijk te verluchten. Vooral die van badkamer, aangezien daar het   vaakst ongelukken gebeuren. Een co melder detecteert of de concentratie koolstofmonoxide te hoog is. Toch zal de regelmatige verluchting van je huis je beter beschermen tegen koolstofmonoxidevergiftiging dan een co melder.
Voor meer informatie over co melders, klik hier.

 

Soorten branddetectiesystemen

Adresseerbare branddetectiesystemen

Ideaal voor bedrijven waar veel branddetectiesystemen nodig zijn. Bij dit systeem kunnen meerdere detectoren geplaatst worden op eenzelfde net. Diezelfde netten worden aangesloten op een branddetectiecentrale die weergeeft in welke ruimte een brandalarm is afgegaan en welke aan vervanging toe zijn. Hiermee blijven de dedectoren in werking bij kabelbreuk.

Geschikt voor kleinere aantallen. Bij een conventioneel branddetectiesysteem worden de branddetectoren aangesloten op een lus. Wanneer het brandalarm afgaat, wordt dit gemeld per lus. Voordelig aan dit systeem is dat het praktisch, eenvoudig en goedkoper is in vergelijking met andere systemen.

 

Offertes voor brandpreventie ontvangen?

Kies voor een specialist in brandbeveiliging en wees zeker van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Specialisten in brandbeveiliging