Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Brandveiligheid-info.nl Online infopunt over brandbeveiliging en de prijzen.
Vergelijk 175+ erkende experten online.
header image
Brandveiligheid-info.nl

Brandladders: info & soorten

Brandladders zijn een evacuatiehulpmiddel om jezelf en je gezin te redden bij brand. 8 op 10 van de sterfgevallen door brand zijn afkomstig uit woningbranden. Ontdek hier hoe een brandladder een effectief hulpmiddel is om je woning brandveilig te maken.

 

uitwerpbare brandladder Wanneer is een brandladder aangewezen?

Een brandladder is handig om te vluchten voor een brand die niet veilig kan geblust worden. Vooral in bedrijfsgebouwen of grote particuliere woningen is deze vorm van brandpreventie aangewezen.

Tijdens een brand is de interne trap vaak niet bereikbaar. Daarnaast is het ook zo dat liften tijdens de brand niet kunnen of mogen gebruikt worden. Brandladders bestaan in verschillende prijscategorieën, zodanig dat voor elk gezin een oplossing bestaat.

 

 

De verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten brandladders. Afhankelijk van het gebouw of jouw budget, kies je voor één van volgende uitvoeringen:

 

  • Vaste brandladder: een vaste brandladder zie je vaak in bedrijfsgebouwen. Hij biedt een permanente vluchtweg. Ze zijn te verkrijgen met en zonder beschermkooi.

 

  • Uitwerpbare brandladders: een uitwerpbare brandladder zie je vaker opduiken bij particulieren.  Ze zijn vaak eenvoudig te monteren langs de binnenkant van de woning. De meeste van deze ladders worden onbruikbaar gemaakt voor inbrekers. Door het deksel naar buiten te gooien, vouwt de uitwerpbare brandladder zich uit. Dit zijn meestal de budgetvriendelijkste vluchtladders.

 

  • Uitklapbare brandladder: een uitklapbare brandladder is een soort vaste brandladder die het esthetisch uitzicht van je woning niet verstoort. Er wordt een aluminiumkoker bevestigd aan je gevel met een ontgrendelingshendel, die de ladder makkelijk kan uitklappen.

 

Tip: op zoek naar een totaaloplossing voor uw woning? Maak uw woning brandveilig dankzij de hulp van een professionele brandfirma. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan.

 

brandladder aan gebouw

 

Brandladders kopen

Wil je een brandladder kopen?
Hier vind je een assortiment betaalbare brandladders die je makkelijk online kan bestellen.

 

Veiligheidsnormen voor vluchtladders

Ook brandladders moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden. Afhankelijk van het type brandladder, gelden er telkens andere veiligheidsnormen:

  • EN 14094-1: vaste ladders als vluchtweg.
  • EN 18799-1: vaste ladders aan constructies en bouwwerken.
  • EN ISO 14122-4: vaste ladders als toegangsweg in machines en tot installaties.

Voor particulieren is vooral de ladder als vluchtweg van toepassing. Zorg er dus voor dat je brandladder zeker voldoet aan deze norm. Kijk hiervoor op de verpakking of op het product.

 

Offertes voor brandpreventie ontvangen?

Kies voor een specialist in brandbeveiliging en wees zeker van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Specialisten in brandbeveiliging