Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Brandveiligheid-info.nl Online infopunt over brandbeveiliging en de prijzen.
Vergelijk 175+ erkende experten online.
header image
Brandveiligheid-info.nl

Brandslanghaspel

De brandslanghaspel is de standaarduitrusting voor de eerste interventie bij brand, naast het draagbare blustoestel. Hiermee kan je een brand vertragen tot er brandweer aanwezig is. Het is permanent aangesloten op het waterleidingnet.

brandhaspel info

 

Voordelen & nadelen brandslanghaspel

Dankzij een brandslanghaspel beschikt je over een blusmiddel dat onuitputtelijk aanwezig is op de plaats van het onheil.

Het enige nadeel is dat brandslanghaspels enkel geschikt zijn voor klasse A-branden. Gebruik ze niet om brandende vloeistoffen (bv.: een frietketelbrand) of elektrische branden (bv.: electrocutiegevaar) mee te doven.

Voor meer informatie over de betekenis van een brandklasse, klik hier.

 

Soorten brandslanghaspels

Brandhaspels moeten voldoen aan  de richtlijnen van de Europese norm EN 671-1: 2001.  Daarnaast moeten ze over een CE-markering beschikken die de juiste werking garandeert. Brandslanghaspels komen het meest voor in lengtes van 20, 25 of 30 meter, waarbij je kan kiezen tussen een vast of zwenkbaar type.

Het zwenkbare type biedt een extra voordeel doordat het tegen een vlakke muur nog horizontaal kan bewegen met behulp van een zwenkarm. Wanneer je de brandslanghaspel in een kast of nis wil laten monteren, kies je best voor dit type.

 

Waar plaats je een brandslanghaspel?

Uitgangen, vluchtwegen en doorgangen naar de (nood)uitgangen, trappenzalen, lobby’s en bordessen. Plaats ze niet bij de risicoplaatsen. Het gevaar bestaat dat de brandslanghaspels dan niet meer gebruikt kunnen worden. Om ze te beschermen kan je een brandslanghaspel opbergen in een brandkast.

 

Offertes voor brandpreventie ontvangen?

Kies voor een specialist in brandbeveiliging en wees zeker van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Specialisten in brandbeveiliging