Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Brandveiligheid-info.nl Online infopunt over brandbeveiliging en de prijzen.
Vergelijk 175+ erkende experten online.
header image
Brandveiligheid-info.nl

Brandpreventist: taken, kostprijs & FAQ

Brandveiligheid is meer dan alleen een rookmelder of brandblusser plaatsen. Je bent bijvoorbeeld als werkgever verplicht om een brandpreventiebeleid te hebben (Bouwbesluit en Arbowet 2012). Wil je dus 100% zeker zijn dat jouw bedrijfsgebouw of huis brandveilig is en voldoet aan de regels? Werk dan samen met een erkende brandpreventist in je buurt. Lees hier meer over zulke professionele brandpreventie bedrijven!

Ga snel naar:
Taken van een brandpreventist
Kostprijs van een brandpreventist
Hoe brandpreventisten vergelijken?
Enkele veelgestelde vragen
Vergelijk offertes van erkende experts

 

 

Waarom schakel ik een brandpreventist in?

Een brand, het is zoiets waarvan je denkt dat het jou nooit zal overkomen. Toch kan je al snel alles verliezen bij een woning- of bedrijfsbrand. Elk jaar maakt zo’n 1 op de 40 kleine en middelgrote bedrijven een brand mee. Daarom zijn werkgevers sinds 2012 wettelijk verplicht om een risico-inventarisatie en -evaluatie te hebben (RI&E) en een preventiebeleid uit te werken. Dat doe je het beste samen met een erkende brandpreventist. Zo ben je zeker van…

 • Voldoet aan Nederlandse wetgeving: erkende experts zijn altijd op de hoogte van alle regels. Wil je dus boetes vermijden en 100% zeker kunnen zijn van je brandbeveiliging? Dan is samenwerken met een brandpreventist een must.
 • Brandpreventie op maat van jouw woning of bedrijf: een erkend bedrijf brengt eerst de huidige brandbeveiliging in jouw woning of onderneming haarscherp in kaart. Die risicoanalyse is het vertrekpunt om een plan uit te werken met de stappen die je moet nemen.
 • Expertise op gebied van brandpreventie: de brandveiligheid van je pand laat je idealiter over aan een expert met jaren aan ervaring. Die weet precies hoe hij een intern noodplan moet opstellen, zorgt voor professionele begeleiding, organiseert opleidingen en evacuatie-oefeningen, …
 • Laagdrempelig aanspreekpunt bij vragen, controles, …: heb je je bedrijfspand anders ingericht? Zijn je brandblussers, rookmelders, … toe aan een check? Moet er iets worden gerepareerd? Bij een brandpreventie-expert kan je met al je vragen terecht.

Een brandveilig bedrijf of huis? Neem dan nu contact op met een gecertificeerde brandpreventist actief in je buurt. Die loodst je probleemloos door alle stappen voor een optimale brandveiligheid. Vraag nu gratis offertes aan bij erkende brandpreventie bedrijven!

brandpreventist

 

Taken van een brandpreventist

In je huis zijn rookmelders intussen verplicht. Maar als werkgever is de wetgeving nog veel strenger. Voor een bedrijf gaat het bij brandbeveiliging om alle processen, materialen en procedures die nodig zijn om een brand te voorkomen, snel te ontdekken en efficiënt te bestrijden. Hier heb je altijd een expert voor nodig:

 

 • Analyse van de brandrisico’s: een preventie-expert kan je huis grondig onderzoeken om te kijken welke risico’s je loopt. Voor werkgevers is zo’n risicoanalyse brand zelfs wettelijk verplicht. Na die inspectie zal je brandpreventist een aantal aanbevelingen doen en kan je die samen in praktijk brengen door middel van een RI&E dossier, een preventiebeleid en intern noodplan, het plaatsen van de nodige apparatuur, …
 • Onderhoud & herstellingen van je brandbescherming: je brandalarm, rookmelders, brandblusapparaten, … moet je eens in de zoveel tijd laten checken voor onderhoud. Voor zulke checks en eventuele reparaties kan je terecht bij je brandpreventist. En zijn er aanpassingen aan je brandbeveiliging of preventiebeleid nodig? Ook dán staat je expert voor je klaar!
 • Opleidingen en oefeningen organiseren: je brandpreventist kan opleidingen organiseren voor je personeel of evactuatie-oefeningen opzetten. Zo ben je zeker dat iedereen goed reageert bij brand. Hoe je als personeel moet handelen, is ook opgenomen in het algemene noodplan voor je pand.

 

Wat kan een brandpreventist voor mij betekenen?

Moet je nog een noodplan opmaken? Wil je opleidingen organiseren voor je personeel? Of wil je als particulier de brandveiligheid van je huis in kaart brengen? In al die gevallen kan je terecht bij een erkende brandpreventist. Die komt graag bij je langs om jouw wensen te bespreken en zorgt altijd voor een oplossing op maat.

Snel in contact komen met een brandpreventie expert? Simpel, daarvoor maak je gebruik van onze gratis offerteservice!

 

Kostprijs van een brandpreventist

Hoeveel je precies betaalt voor de service van een erkend bedrijf rond brandpreventie? Dat hangt af van veel factoren: woning of bedrijf, oppervlakte van het pand, onderhoudsservice of niet, benodigde beschermingsmiddelen tegen brand, … Vraag daarom zeker een gedetailleerde offerte op bij een brandpreventist in je buurt!

Gratis meerdere offertes vergelijken? Dat is sowieso een goed idee. Zo krijg je een helder beeld van de tarieven, de service, de ervaring, … van verschillende gecertificeerde bedrijven. Dat is de beste manier om een weloverwogen keuze te maken. Start hier je aanvraag!

 

brandpreventisten

 

Hoe brandpreventisten vergelijken?

In je woning kan je natuurlijk zelf rookmelders plaatsen. Al is advies van een brandpreventist ook dán goud waard. Ben je een werkgever? Dan ben je hoe dan ook verplicht om samen te werken met een erkend brandpreventie bedrijf. Wil je meerdere van zulke vakbedrijven vergelijken om een goede keuze te maken? Hou dan zeker rekening met deze tips:

 

 1. Kijk naar het aanbod van de bedrijven

  Het aanbod kan verschillen van bedrijf tot bedrijf. Regelt de brandpreventist in kwestie ook het onderhoud van je branddetectiesystemen en blusmiddelen? Organiseren ze opleidingen en oefeningen?

 2. Vergelijk alle kostenposten op de offertes

  Niet alleen het aanbod, maar ook de kosten kunnen verschillen van brandpreventist tot brandpreventist. Ga dus zeker alle kostenposten op de offertes na. Hoeveel rekenen ze bijvoorbeeld voor brandblussers, een brandalarm, …? En hoeveel betaal je voor periodiek onderhoud? Wat zijn de voorrijdkosten per bezoek?

 3. Check referenties & reviews

  Het is niet altijd makkelijk om te achterhalen of je met een betrouwbaar vakbedrijf te maken hebt of niet. Meestal zijn online reviews en referenties van andere klanten al wel een goede indicatie. Speur dus zeker even het internet af voor je met een bepaald bedrijf in zee gaat.

 4. Kies voor een bedrijf met veel ervaring

  Als je samenwerkt met een professional op gebied van brandpreventie wil je natuurlijk zeker zijn dat die ook genoeg ervaring heeft. Dit is van cruciaal belang om de Nederlandse wetgeving tot in de puntjes te kennen, een uitgebreid nood- en evacuatieplan op te stellen, … Kies daarom altijd voor een erkend vakbedrijf die beschikt over de juiste certificaten.

Op zoek naar zo’n betrouwbaar, ervaren vakbedrijf? Die vind je snel en eenvoudig via onze gratis offertedienst. Het enige wat je hoeft te doen, is het offerteformulier invullen.

 

Enkele veelgestelde vragen

Niet zeker of je eigenlijk wel een brandpreventist nodig hebt? Of hoe die jou zou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact op met zo’n erkend brandpreventie bedrijf. Achteraf beslis je dan of je gebruik wil maken van hun diensten of niet. Hieronder vind je alvast het antwoord op een paar vragen:

  • Kan ik ook een brandpreventist voor mijn huis inschakelen?
  Dat kan zeker. Zo’n vakbedrijf levert niet alleen een service op maat voor bedrijven. Ook als particulier is het interessant om de brandveiligheid van je woning te laten checken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en welke maatregelen nodig zijn om het brandgevaar zoveel mogelijk te beperken.


 • Kan ik zelf mijn brandpreventiebeleid uitwerken?
  Dat is allesbehalve vanzelfsprekend. Zo’n uitgebreid RI&E dossier vergt een grondige kennis van de Nederlandse wetgeving, ervaring met de opmaak van zulke plannen, gespecialiseerde digitale tools, … Kortom, wil je tijd en moeite besparen, én onaangename verrassingen voorkomen? Dan werk je het beste samen met een gespecialiseerde brandpreventist.

 

 

Offertes voor brandpreventie ontvangen?

Kies voor een specialist in brandbeveiliging en wees zeker van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Specialisten in brandbeveiliging