Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Brandveiligheid-info.nl Online infopunt over brandbeveiliging en de prijzen.
Vergelijk 175+ erkende experten online.
header image
Brandveiligheid-info.nl

Poederblusser

Een poederblusser is een brandblusapparaat op basis van poeder. Poederblussers zijn geschikt voor verschillende soorten brandhaarden en zijn dan ook bijzonder geschikt bij algemene brandpreventie.

 

Voordeel poederblusser

Het grote voordeel van poederblusser is dat ze een groot blussend vermogen hebben en dat ze geschikt zijn voor vele soorten branden. Je kan hiermee vuurhaarden van verschillende brandklassen. Zowel van brandklasse A, brandklasse B, als van brandklasse C. Bovendien is een poederblusser niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig.

 

Nadeel poederblusser

Het nadeel is dat ze grote nevenschade veroorzaken bij elektronische apparatuur. De ruimte moet nadien gereinigd worden met een industriële stofzuiger. Bovendien is er kans is er kans op herontsteking van het brandje als niet goed geblust is. Het poeder kan ook diarree veroorzaken als het  in contact komt met de huid.

 

Online poederblussers kopen

Op zoek naar een kwalitatieve poederblusser met CE-keurmerk?
Bekijk hier het assortiment dat je rechtstreeks online kan kopen.

 

Offertes voor brandpreventie ontvangen?

Kies voor een specialist in brandbeveiliging en wees zeker van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Specialisten in brandbeveiliging